ALBLASSERDAM – Na 7,5 jaar burgemeester te zijn geweest, neemt Jaap Paans deze maand afscheid als burgemeester van Alblasserdam. Woensdagavond 11 januari 2023 is er in Landvast aan De Haven in Alblasserdam, tegelijkertijd met de nieuwjaarsbijeenkomst, een speciaal afscheidsmoment, waarbij mensen de burgemeester de hand kunnen schudden. Op 30 maart wordt de nieuwe kroonbenoemde burgemeester verwacht. Wie dit wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Inwoners van Alblasserdam worden door het gemeentebestuur uitgenodigd om op woensdag 11 januari 2022 naar de nieuwjaarsbijeenkomst in Landvast te komen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Om 19.45 uur is er een nieuwjaarsspeech en om 20.30 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van burgemeester Jaap Paans.

In gesprek met wethouders
Verder kan men tijdens de nieuwjaarsreceptie in gesprek met de vier nieuwe wethouders van Alblasserdam: Freek de Gier (VVD), Margreet de Deugd (CDA), Ramon Pardo (D66) en Marten Japenga.

Waargenomen
Burgemeester Jaap Paans draagt op 31 januari 2022, tijdens een afscheidsraadsvergadering, zijn ambtsketen en de voorzittershamer over en is vanaf dat moment geen burgemeester meer. “En in de tussentijd zal het burgemeesterschap worden waargenomen. Op gepaste Alblasserdamse wijze. Wisselende gezichten dus!,” zo laat Paans in zijn column op de gemeentepagina van huis-aan-huiskrant De Klaroen weten.

Het ga u goed
Verder meldt Paans in diezelfde column: “Wat resteert is een maand van overdragen en afscheid nemen. Met dubbele gevoelens. Zeven en een half jaar zijn voorbijgevlogen. Er is veel gebeurd. Aan velen ben ik gehecht geraakt. Iets wat wederzijds was, blijkt mij de afgelopen weken. Dubbele gevoelens ook hoe vreselijke dingen en mooie dingen bij elkaar komen in zo’n periode. 2022 was geen modeljaar. Het was een jaar met wisselende gezichten. Door lief en leed te delen, is Alblasserdam nader tot elkaar gekomen. Een tegelijk troostende als bemoedigende gedachte, die perspectief biedt voor 2023. Ik wens u voor 2023 goede gezondheid, voorspoed, hoop, geloof en liefde toe. En nieuwe (ver) gezichten. Het ga u goed!”

Vertrek
De reden van het vertrek van burgemeester Paans is eerder verwoord in een artikel op Alblasserdamsnieuws.nl. Dat artikel is hier te bekijken.

Deel dit bericht via...