ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam organiseert Nieuw Talent Orkest Alblasserdam en omgeving; een uniek muziekproject voor volwassenen. De muziekvereniging meldt in een persbericht: “In tien repetities laten we je ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. De eerste repetitie is op zaterdagochtend 25 februari 2023, 9.30 uur in de bijzaal van de Elthetokerk in Alblasserdam. Dit belooft een bijzondere ochtend te worden onder de enthousiaste muzikale leiding van Guus Pieksma en Annewiep Bloem, initiatiefnemers van dit succesvolle concept. Ook onze eigen dirigent Dominique Capelle is nauw betrokken bij de uitvoering van dit Nieuw Talent Orkest.”

Om mee te kunnen doen hoeft de deelnemer geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. De repetities duren twee uur. Verder is er een pauze. Plezier staat voorop. De repetitieperiode wordt afgesloten met een feestelijk concert.

Excelsior zorgt voor een instrument en lessenaar. De muziekvereniging meldt: “Misschien weet je al welk instrument je wilt bespelen en anders kies je op de eerste repetitie een instrument. Je kunt kiezen uit klarinet, dwarsfluit, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton, euphonium, bastuba  en slagwerk.  Verder krijg je een complete orkestmap. Meer dan 1.500 Nieuw Talent Orkest muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby.”

Startdatum: zaterdag 25 februari 2023, 9.30 uur

Vervolg:        iedere week op de zaterdagochtend

Tijd:              9.30 – 11.30 uur
Locatie:        bijzaal van de Elthetokerk, Blokweerweg 22, 2953 AB Alblasserdam.

Kosten:         € 125,- per persoon voor het hele project

Voor aanmelden, vragen en informatie: Jaap Dorland, telefoon: 06 42 00 71 81 of e-mail: [email protected]

In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 60 afgeronde Nieuw Talent Orkesten. Veel deelnemers hebben er een nieuwe hobby bij en zijn muziek blijven maken.

Foto ingezonden door Excelsior.

Deel dit bericht via...