ALBLASSERDAM – De burgemeesters Jaap Paans van Alblasserdam en Theo Segers van Molenlanden hebben deze week, mede namens hun collega Dirk Heijkoop, een vijfjarige vergunning uitgereikt voor de schaatsmolentocht in de Alblasserwaard. De vergunning werd overhandigd aan Hillebrand Bearda, voorzitter van de Stichting Schaatsmolentochten Alblasserwaard. De molentocht is één van de grootste evenementen die op een niet goed te voorspellen datum wordt gehouden in de Alblasserwaard. geworden. Met een gemiddeld aantal van 20.000 betalende deelnemers en 80.000 reguliere schaatsers, is het het grootste schaatsevenement in de regio.

De Stichting Schaatsmolentochten Alblasserwaard, een samenwerkingsverband tussen de 13 aangesloten ijsclubs in de regio en de leden van de stichting, zorgen dan samen met de gemeenten en andere partners voor de realisatie van dit schaatsevenement. Het schaatsen van de Molentocht is door de afgelopen jaren heen een steeds groter evenement geworden.

Daarnaast zijn de regels vanuit onder meer de overheid steeds strenger geworden. Hierdoor is er steeds meer papierwerk te doen. Alles moet vooraf vastgelegd en ingedekt zijn. Dat is allemaal weer gelukt en dus was er deze week een feestelijk moment in het gemeentehuis van Alblasserdam.

Burgemeester Jaap Paans liet via zijn Twitteraccount weten: “Vandaag eren we vrijwilligers die zich jaar in jaar uit voorbereiden op de Molentochten. Mede namens collega Dirk Heijkoop overhandigden Theo Segers en ik het zoet: de vijfjarige vergunning en het ‘zuur’: de voorwaarden voor veilige schaatstochten aan voorzitter Hillebrand Bearda.”

Deel dit bericht via...