NIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdag 26 november 2022 organiseert Mission Belle Stichting B-17G Memorial de jaarlijkse herdenking bij het gedenkteken aan de Lekdijk nabij huisnummer 26 in Nieuw-Lekkerland. De plechtigheid begint om 13.30 uur. Kinderburgemeester F. Linneweever, Burgemeester T. Segers en Krijgsmacht predikant Ds. Kommerie uit Dordrecht zullen een korte toespraak/overdenking houden. Voor deze herdenking zijn ook de Veteranen uit de gemeente Molenlanden uitgenodigd.

Het Ensemble van Koninklijke Apollo zal voorafgaand aan en aansluitend de herdenking begeleiden met muziek. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. “Opdat we niet vergeten en als eerbetoon aan de bemanning,” meldt de organisatie.

Vanwege de herdenking zal de Lekdijk vanaf de Zijdeweg tot de Schoonenburglaan van 13.15 uur tot 14.30 uur afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

In 1943 maakte de Amerikaanse bommenwerper B-17G, de Mission Belle, een noodlanding in de Lek. Zeven bemanningsleden overleefden de crash. De piloot, de schutter van de buikkoepel en de staartschutter kwamen hierbij om het leven.  Op 29 september 2018 is op die locatie een monument onthuld.

Bij vragen kunt u contact opnemen via info@missionbelle.nl.