ALBLASSERDAM – Het Openbaar Ministerie en verdachte Abdelghafour El. B. uit Papendrecht gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank Rotterdam in de zaak van de dodelijke aanrijding op 6 mei 2022 op de Edisonweg in Alblasserdam. Dat bevestigt de rechtbank vrijdag 11 november 2022. De verdachte uit Papendrecht werd veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar en een rijontzegging voor de duur van 10 jaar voor het veroorzaken van een dodelijke aanrijding op de Edisonweg in Alblasserdam, waarbij twee jonge vrouwen uit Alblasserdam om het leven kwamen. De man reed ruim 90 kilometer er uur op een weg waar op dat moment een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur gold en hij reed door het rode verkeerslicht. Het Openbaar Ministerie (OM) had 10 jaar cel geëist tegen de man die al tientallen boetes had gekregen voor verkeersovertredingen.

“We hebben het vonnis bestudeerd en willen een hogere rechter naar deze zaak laten kijken,” laat een woordvoerder van het OM weten.

Marcel Nuijten, de advocaat van de verdachte wil niet vertellen dat zijn cliënt in hoger beroep is gegaan. Ook wil hij niet vertellen, waarom hij dat niet wil vertellen. De rechtbank laat echter weten dat El B. inderdaad in hoger beroep gaat.

Een inhoudelijk artikel over de rechtelijke uitspraak is hier te vinden.

Deel dit bericht via...