ALBLASSERDAM – In buurthuis De Pion en in het Maasplein in Alblasserdam zijn deze week high tea’s gehouden in het kader van de Wereldarmoededag. De Internationale dag voor de uitroeiing van armoede wordt jaarlijks over de hele wereld gevierd op 17 oktober. Ook in Alblasserdam werd extra stilgestaan bij armoede in het dorp. “Het was een mooie middag waar veel indrukwekkende verhalen zijn verteld,” zo blikken de initiatiefnemers terug.

Bij de high tea’s werd benoemd dat het belangrijk is dat deze verhalen verteld blijven worden. “Het gesprek over armoede moet gevoerd worden om zo tot een wereld te komen waarin armoede en daar voor hulp vragen geen taboe meer is,” luidde de boodschap.

Als afsluiting is benoemd dat de bijeenkomst een groot succes was en dat er ieder kwartaal een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd, zodat men elkaar kunnen blijven vinden en de verhalen verteld kunnen blijven worden.

De Minimaatjes zijn Alblasserdamse ervaringsdeskundigen als het gaat om rond te komen met weinig geld. De Minimaatjes hebben iedere maandag een bijeenkomst in het Maasplein van 14.00 tot 15.00 uur.

Het Brughuis is de plek waar eenieder terecht (van 0 tot 100)  kan met (hulp) vragen zodat de juiste ondersteuning ingezet kan worden.

Deel dit bericht via...