ALBLASSERDAM – De ‘hoofdingang’ van Alblasserdam is komende week enkele dagen afgesloten. Tussen maandag 24 en vrijdag 28 oktober krijgen de De Helling, Dam en Haven in Alblasserdam een nieuwe asfaltlaag. “Dit is nodig om de weg veilig en begaanbaar te houden,” meldt de gemeente. Aannemer KWS voert dit werk uit in opdracht van de gemeente. Er zijn op verschillende momenten wegafsluitingen. In het overzicht hieronder is te zien op welke dagen de wegen zijn afgesloten. Om files en andere overlast te beperken, raadt de gemeente inwoners en bedrijven aan om zo min mogelijk de weg op te gaan.

 

 

24 okt. 25 okt. 26 okt. 27 okt.
Dam Avond en nacht (19.00-5.00 uur) Avond en nacht (22.00-5.00 uur)
Haven Hele dag en nacht (10.00-5.00 uur) Hele dag en nacht (10.00-5.00 uur)
De Helling Avond en nacht (19.00-5.00 uur)

 

Buiten deze tijden zijn de wegen open. Er geldt wel een lagere maximumsnelheid, omdat automobilisten gedeeltelijk over uitgefreesd asfalt moeten rijden. Het fietspad blijft open tijdens de werkzaamheden. Deze planning kan veranderen als het weer of andere onvoorziene omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Omleidingen algemeen
Het verkeer vanaf de A15 wordt omgeleid via de Grote Beer-Edisonweg-Oude Torenweg. Vanuit de richting Molenlanden (Oost-Kinderdijk) wordt het verkeer omgeleid via de Blokweerweg-Van Eesterensingel-Plantageweg- Randweg en Oude Torenweg. Ter plekke worden borden neergezet die de omleidingsroute aangeven. Ook zijn er verkeersregelaars actief.

Omleidingen specifieke wijken
Voor de toegankelijkheid van de wijk Alblasserwerf wordt de doorgang via de Klipper en de Kade naar het Cortgene opengesteld. Bezoekers van Landvast kunnen deze route ook gebruiken. Bewoners van de Ruigenhil, Haven en het Zuiderstek worden door de verkeersregelaars verwezen naar de juiste route.

Adviezen en overlast

Om files en andere overlast te beperken, raadt de gemeente inwoners en bedrijven aan om:

  • Zo min mogelijk de weg op te gaan
  • Gebruik te maken van alternatieven zoals openbaar vervoer, fiets of scooter
  • Zoveel mogelijk thuis te werken
  • Voor vertrek hun route goed te plannen
  • Rekening te houden met een langere reistijd
  • Niet te parkeren in parkeergarages of parkeervakken die grenzen aan de werkvakken (Haven, Dam en Ruigenhil).

De werkzaamheden veroorzaken ook geluidsoverlast voor omwonenden. Hiervoor is een vergunning verleend. De luidste werkzaamheden zijn zoveel mogelijk overdag en in de avond gepland.

Deel dit bericht via...