ALBLASSERDAM – Een 31-jarige man uit Sliedrecht is vrijdag 16 september 2022 door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot een 80-urige werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging voor het aanrijden van een 5-jarige jongen uit Alblasserdam. De jongen raakte op 1 juni 2020 zeer ernstig gewond, toen hij door de motorrijder uit Sliedrecht werd geschept. De 5-jarige fietste samen met zijn vader over het fietspad langs De Helling in Alblasserdam. Over De Helling kwam een motorrijder met zeer hoge snelheid aan. Deze motorrijder reed in een flauwe bocht rechtdoor en knalde tegen het fietsertje. Het kind brak zijn bovenbeen, spaakbeen, ellepijp en linker kaakkop. Verder liep hij peesletsel op in zijn duim en moet hij leven met beenlengteverschil. Politieonderzoek wees uit dat de motorrijder 97 kilometer per uur reed, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Motivering
De Rotterdamse rechtbank motiveert de uitspraak met: “De verdachte heeft als motorrijder een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een jongetje van nog maar vijf jaar oud zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. De verdachte heeft de ter plaatste maximaal toegestane snelheid fors overtreden, is de macht over het stuur verloren en heeft vervolgens het jonge kind op zijn fietsje frontaal aangereden. De rechtbank is van oordeel dat de verdachte aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden en rekent hem dit aan.”

Lichtere straf
Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat de Adriaan L. niet eerder is veroordeeld en met het ruime tijdsverloop tussen de aanrijding en de rechtszaak. De straf is mede daardoor nog een stuk lichter dan justitie twee weken had geëist, namelijk een werkstraf van 140 uur en een ónvoorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Vader
Net nadat de 5-jarige jongen werd aangereden, werd ook de vader van de jongen aangereden. Achter de voorste motorrijder reed namelijk nog een motorrijder. Deze man maakte vanwege het ongeval voor hem een noodstop, ging onderuit en botste tegen de fiets van de vader van de 5-jarige jongen. De vader bleef ongedeerd en de motorrijder raakte gewond.

Deel dit bericht via...