ALBLASSERDAM – Een 5-jarige jongen uit Alblasserdam is maandag 1 juni 2020 ernstig gewond geraakt bij een ongeval in Alblasserdam. De jongen fietste samen met zijn vader over het fietspad langs De Helling. Vanaf de Haan Tankstation kwam op dat moment een motorrijder aan gereden. Deze motorrijder miste de bocht, botste tegen een stoeprand en schepte de 5-jarige fietser. Achter de voorste motorrijder reed nog een motorrijder. Deze man maakte een noodstop, ging onderuit en botste tegen de fiets van de vader van de 5-jarige jongen.

De jongen uit Alblasserdam raakte ernstig gewond. Naar het zich nu laat aanzien heeft hij in ieder geval botbreuken, verwondingen aan zijn hoofd, arm en benen. Politie, ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse. Ook schoten omstanders te hulp. Zij hielden onder meer een kleed boven het jochie, in verband met de felle zon. De jonge Damdorper is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

De motorrijder die tegen de jongen botste en de vader van de jongen bleven nagenoeg ongedeerd en hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De achterste motorrijder raakte wel gewond en had onder meer last van zijn enkel en been. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

De verkeersongevallenspecialisten van de politie hebben ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij wordt onder meer onderzocht of de voorste motor wellicht een technisch mankement heeft gehad, omdat de motorrijder aangaf dat zijn motor niet stuurde.