KINDERDIJK – Het lijkt woensdag 7 september 2022 druk te gaan worden op de boezems bij de verlichte molens van Kinderdijk. Er wordt een suptocht georganiseerd van zo’n negen kilometer lang. De eerste honderd mensen hebben al aangegeven mee te gaan. Suppen, ook wel peddelsurfen genoemd, wordt gedaan op een (vaak opblaasbare) surfplank. De afkorting ‘sup’ komt van de Engelse term ‘Stand-Up Paddleboarding’. De tocht start bij de trailerhelling aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam. Deelname is gratis. De start is rond 18.30 / 19.00 uur.

De organisatie meldt: “Het zal rond 21 uur donker zijn en we zijn tussen 22/23 uur terug bij de auto, dus neem goede verlichting mee zoals een hoofdlampje! Neem ook leuke verlichting mee voor op of aan je sup! De startlocatie is aangepast wegens de grote groep. Je kunt parkeren op het sportpark (ter hoogte van Vinkenpolderweg 27G Alblasserdam) en met je sup naar de boothelling lopen. Zorg ervoor dat je uiterlijk 23.30 uur van het park af bent (dan gaat het hek dicht).”

Meer informatie over de suptocht is te vinden op deze website.