ALBLASSERDAM – De jaarlijkse collecteweek van het KWF vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 10 september 2022. Voor het eerst wordt er in Alblasserdam niet gelopen met een collectebus waar contant geld in gegooid kan worden, maar loopt men met een bord met daarop een QR-code. Deze code kunnen mensen met hun telefoon scannen, om vervolgens geld over te maken naar KWF. Het minimumbedrag is 1 euro en het voorgestelde bedrag is vijf euro.

“Er wordt steeds minder contant betaald. Al ruim driekwart van het betaalverkeer is met pinpas of smartphone. Ook wordt afstorten steeds moeilijker. En duurder. Het is ook veiliger voor de collectanten. Door nu de overstap te maken naar een 100% digitale collecte, zijn we klaar voor de toekomst. En kunnen we óók in de komende jaren doen wat we zo belangrijk vinden: zoveel mogelijk geld ophalen tegen kanker, en voor het leven.  Dit jaar is dus een spannend en vernieuwend jaar. We hopen dat ondanks de veranderingen we met hulp van onze collectanten weer een mooie opbrengst kunnen ophalen,” vertelt Jessica Panman van het KWF.

Er zijn nog extra collectanten nodig in Alblasserdam. Wil je meehelpen, dan kun je je als collectant of wijkhoofd aanmelden via
www.kwf.nl of via telefoonnummer 020 5700570. Hier vind je ook meer informatie over het collecteren met een collectebord.