ALBLASSERDAM – Vanaf het terrein van Maat aan de Ohmweg in Alblasserdam is zaterdag 14 mei 2022 de 18e editie van de truckerstocht van start gegaan. Het startsein werd gegeven door burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden. Er werd onder meer een minuut stilte gehouden voor de gebeurtenissen van 6 mei in Alblasserdam. Verder zaten aan de voertuigen zwarte rouwlintjes. Rond 11 uur gingen 78 vrachtwagens luid toeterend de poort uit, met aan boord in het totaal zo’n honderd verstandelijk beperkte mensen.De trucks rijden zaterdag een route door de Alblasserwaard.

De lange stoet van trucks is vertrokken vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur). Hier wordt gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgt de stoet haar weg via de Peulenlaan en de Weideveld naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgt de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers bij de fa. Mourik (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch wordt aangeboden.

Om 13.30 uur vertrekken de trucks richting het eindstation. Via de Lekdijk wordt er langs Groot-Ammers, Streefkerk (13.50 uur), Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish gereden. De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport.

Bij aankomst in Streefkerk en Alblasserdam wordt niet getoeterd.