ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 8 van basisschool ’t Nokkenwiel uit Alblasserdam hebben woensdagmiddag 20 april 2022 een krans en bloemen gelegd bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat. Hiermee hebben zij symbolisch het monument voor het komende jaar geadopteerd. Bij de kranslegging was ook David van Kwawegen namens muziekvereniging Soli Deo Gloria. Hij blies het taptoe-signaal, waarna er twee minuten stilte werd gehouden. Verder waren burgemeester Jaap Paans en de mensen van het 4-mei-comité aanwezig.

De afgelopen twee jaar kon de adoptie van het oorlogsmonument door basisschoolleerlingen vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar werd de adoptie wel weer gedaan.

Burgemeester Jaap Paans ontving de leerlingen in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar gaven de kinderen een presentatie van het project over de Tweede Wereldoorlog waaraan zij op school hebben gewerkt. Hierna liepen de leerlingen en andere genodigden mee in een bombardementswandeling, georganiseerd door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Deze wandeling voerde langs de plekken die getroffen zijn tijdens het bombardement van Alblasserdam op 11 mei 1940. Het eindpunt was de Polderstraat waar het oorlogsmonument met het leggen van een krans symbolisch werd geadopteerd.

Tijdens dodenherdenking op 4 mei zal een aantal leerlingen van ’t Nokkenwiel locatie Maasplein aanwezig zijn en meedoen met de plechtigheid.

Deel dit bericht via...