KINDERDIJK – Bij de molens van Kinderdijk komen dagelijks weer vele duizenden mensen om het Werelderfgoed te bekijken. Op Goede Vrijdag was het al flink druk en tijdens de komende Paasdagen worden nog meer toeristen verwacht. Ook in de inwoners van Kinderdijk merken dat het toeristenseizoen weer van start is. Auto’s staan op plekken waar dat niet mag en campers blijven in het dorp overnachten. Op Goede Vrijdag deelden BOA’s alweer 25 parkeerboetes uit. Op een deel van de West Kinderdijk en een deel van de Molenkade in Alblasserdam hebben bewoners van 15 maart tot 1 november een parkeervergunning nodig. Ook in Kinderdijk is een parkeervergunning nodig.

Sinds 15 september 2020 is vergunningparkeren ingevoerd in Kinderdijk. De maatregel is volgens de gemeente Molenlanden nodig om de leefbaarheid te verbeteren en moet voorkomen dat bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners. Er is een bezoekersregeling voor familie van inwoners. Het vergunningparkeren geldt overigens alleen tijdens het toeristenseizoen; dit jaar loopt dit van 15 maart tot en met 31 oktober.

Vignet voor inwoners
Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet dat zij achter de voorruit van hun auto kunnen plakken. Er is geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden. Voor bezoek en familie kunnen inwoners bezoekerspassen ophalen.

Alle andere mensen die in Kinderdijk parkeren, staan daar illegaal en lopen kans op een boete, zoals afgelopen vrijdag al gebeurde.

Deel dit bericht via...