ALBLASSERDAM – Tijdens de derby tussen VV Alblasserdam en VV De Alblas werd er zaterdagmiddag 2 april 2022 niet alleen tegen elkaar gestreden om de winst, maar werd er ook met elkaar samengewerkt om een zo hoog mogelijk geldbedrag op te halen voor KWF kankerbestrijding. Op initiatief van Leon de Roode, Michiel Torn en Arjan Maat werd er geld ingezameld. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden. Via deze link kan nog steeds gedoneerd worden.

Leon: “Afgelopen januari heeft mijn beste vriend zijn moeder verloren aan een hersentumor. Dat is een van de redenen dat ik ben gaan beseffen wat zoiets kan aanrichten. Nog elke dag worden veel mensen met deze rotziekte geconfronteerd. Wij scoren vandaag samen tegen kanker tijdens onze derby. We halen daarmee geld op voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor ons en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens onze voetbalverenigingen en KWF: dankjewel!”

De wedstrijd ging zaterdag van start met fakkels en vuurwerk. Er werd 1 rode kaart uitgedeeld. De wedstrijd eindigde met 4-1 in het voordeel van VV Alblasserdam.

Deel dit bericht via...