ALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2022 spullen ingeleverd voor mensen in Oekraïne. Kleding, eten, medicijnen en meer werden in tassen en dozen naar de Havenkerk in Alblasserdam gebracht. Daar stonden vrijwilligers klaar om alles in ontvangst te nemen en direct te sorteren. De actie is zó succesvol, dat er voorlopig even geen nieuwe kleding nodig is. Wel is er een grote behoefte aan voedsel en aan hygiëneproducten.
Kerken
De actie in de Havenkerk werd nog geen week geleden bedacht en opgezet op initiatief van de Grote Kerk, wijkgemeente De Brug (Havenkerk + Ontmoetingskerk) en de Ichthuskerk. Aanstaande zondag wordt in deze kerken ook nog een noodhulpcollecte gehouden.
Ook volgende week gaat de inzameling van spullen in de Havenkerk door. Zeker vijftig vrijwilligers leiden alles in goede banen.

CRR
Vanuit het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Alblasserdam is samenwerking gezocht met stichting Christian Refugee Relief (CRR) in Nieuw-Lekkerland. Deze stichting is bekend met het inzamelen, transporteren en uitdelen van hulpgoederen in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden en heeft nu ook een hulplijn opgezet naar Oekraïne. Een eerste crisisteam en een vrachtwagen met hulpgoederen zijn inmiddels onderweg.
Er zullen komende weken nog meer hulptransporten volgen. Er wordt opgeroepen om spullen in te zamelen.

Spullen
De spullen die welkom zijn, zijn etenswaren zoals rijst, zonnebloemolie, houdbaar eten in blik, pasta / spaghetti / macaroni, tomatenpasta / puree. Verder is er behoefte aan hygiëneartikelen zoals tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, maandverband, luiers maat 1-6, incontinentiemateriaal en handdoeken. Verder zijn er doosjes paracetamol, ibuprofen, slaapzakken, dekens, EHBO-kits, en verbandmateriaal nodig. Kleding is tot nader order niet meer nodig.

De hulpgoederen kunnen ingeleverd worden bij de Havenkerk aan de Ieplaan, nabij het Wilgenplein in Alblasserdam. Dit kan op:

Vrijdagavond 4 maart tussen 19.00 – 21.00 uur
Zaterdagmiddag 5 maart tussen 14.00 – 18.00 uur
Maandagavond 7 maart tussen 19.00 – 21.00 uur
Vrijdagavond 11 maart tussen 19.00 – 21.00 uur
Zaterdagmiddag 12 maart tussen 14.00 – 18.00 uur

Deel dit bericht via...