Buurthuis De Pion werd in september 2020 in gebruik genomen.

ALBLASSERDAM – In buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, waar tot 2020 de Christelijk Gereformeerde Kerk gevestigd was, worden in het komende seizoen activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op woensdag 9 februari is de eerste crea-middag van 2022. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn tussen 14.30 en 16.30 uur welkom bij een creatieve workshop rond het thema ‘Valentijn’. Verder wordt er gestart met een schilderclub voor volwassenen.

Gertjan Zwart van De Pion meldt: “Een geheel nieuwe creatieve activiteit is de schilderclub. Deze begint eveneens op woensdag 9 februari en is bedoeld voor volwassenen. Het gaat hierbij om de gezelligheid van het samen creatief bezig zijn. Het team van De Pion zorgt voor materialen, een schilderopdracht en enige begeleiding in de eerste beginselen van de schilderkunst. Dat wil niet zeggen dat de Pion alleen beginnelingen verwacht. Wie al wat gevorderd is juist zeer welkom en kan veel betekenen voor de sfeer en voor het versterken van  de samenwerking door adviezen te geven.”

De schilderactiviteit wil De Pion ongeveer een keer per twee weken aanbieden, op de woensdagavonden van 19.30 tot ong. 22.30 uur. Zwart meldt: “Voor de organisatie van deze beide activiteiten is het fijn als men zich van tevoren even opgeeft, maar als dat niet lukt is ieder toch ook welkom.  Nadere informatie over beide activiteiten en de gevraagde bijdragen is te vinden op website www.pion-alblasserdam.nl   en op facebook bij ‘de Pion-Alblasserdam’. Op de website en de facebookpagina staat waar men zich kan opgeven.”

Deel dit bericht via...