ALBLASSERDAM – De nieuwe trap bij Landvast is vrijdag 17 december 2021 geplaatst. Dat is precies een jaar later dan waar aanvankelijk op werd gehoopt. De realisatie van de trap is nog een onderdeel van de opknapbeurt van het Raadhuisplein en het gemeentehuis en kost 69.000 euro. De trap is bedoeld om het gemeentehuis en het centrum toegankelijker te maken vanaf de Landvastparkeerplaats.

Het was al wel mogelijk om vanaf de parkeerplaats bij Landvast naar het gemeentehuis te lopen. Dit moest echter via de 22 treden tellende trap en het ongeveer 40 meter lange brugdek. Met de nieuwe trap met 14 treden, hoeft men 8 traptreden en zo’n 40 meter minder te lopen. Voor de herinrichting van het Raadhuisplein, kon er een tijd lang op het plein worden geparkeerd. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Intussen is het niet meer toegestaan om te parkeren op het Raadhuisplein en kan er onder meer uitgeweken worden naar de parkeerplaats bij cultureel centrum Landvast.

Vertragingen
De realisatie van de trap liep meerdere malen vertraging op. Eerder meldde het college al in een brief aan de gemeenteraad: “Het was ons veel waard de trap voor de kerstdagen van 2020 klaar te hebben. Door aanpassingen in het ontwerp en daardoor een langer vergunningtraject en levering van materialen bleek dit niet haalbaar. Ook zorgden aanpassingen naar aanleiding van de welstandcommissie tot nieuwe vertraging.”

Voor kerst
In de komende dagen wordt het project afgerond. “Voor de kerst kunnen we er gebruik van maken. Handig, een beter bereikbare parkeerplaats bij Landvast vanuit het centrum van Alblasserdam,” aldus wethouder Arjan Kraijo vrijdag op Twitter.