ALBLASSERDAM – Niet eerder werden er zoveel mensen positief getest op het coronavirus, als op woensdag 10 november 2021. 58 mensen uit Alblasserdam werden positief getest, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM op donderdag 11 november. Burgemeester Jaap Paans vindt dat er vanuit de inwoners meer actie nodig is. “We moeten echt meer doen om zelf, samen en voor kwetsbaren, zorgmedewerkers en elkaar het risico op besmetting te verminderen. Hoe? Wassen, Afstand, Testen, Vaccineren of zelfbeperking,” zo meldt hij op Twitter.

19 ziekenhuisopnames
In de afgelopen tien dagen werden 245 mensen positief getest. Verder meldt het RIVM dat in de afgelopen maand negentien Alblasserdammers met corona opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis. De aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames zijn opvallend, omdat ze een stuk hoger zijn dan vorig jaar, toen er nog geen vaccins waren en er nog niet werd gewerkt met QR-codes.

Eén persoon overleden
Verder meldt het RIVM donderdag 11 november dat er één Alblasserdammer, die besmet was met het coronavirus, is overleden. De laatste keer dat dit gebeurde was in mei. In het totaal zijn er volgens het RIVM, sinds de uitbraak van het virus, 23 mensen in Alblasserdam overleden met, dan wel aan corona.

Vaccinatiegraad
De vaccinatiegraad is in Alblasserdam, wat betreft de volwassenen, gestegen naar 75 procent voor de eerste vaccinatie en 73 procent van het dorp is volledig gevaccineerd, aldus het RIVM.