ALBLASSERDAM – Een oudere man uit Ridderkerk is vrijdagmiddag 24 september 2021 met zijn, zo goed als nieuwe, auto in een sloot beland. Dit gebeurde op de parkeerplaats bij bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam. De man dacht zijn auto in z’n achteruit te hebben gezet, maar dat bleek niet zo te zijn. De Ridderkerker schoot vooruit over het randje heen. Een deel van de voorkant kwam in de sloot terecht.

Medewerker van Hornbach boden hulp, zorgden voor de geschrokken man en zetten de auto met een spanband vast aan de trekhaak van het busje, zodat het voertuig niet nog verder in de sloot terecht zou komen.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Het is de derde keer in zes jaar tijd dat er een auto te water raakt in die sloot. Een 2015 reed een toen 68-jarige man uit Ridderkerk zijn Toyota Prius in de sloot. Deze Ridderkerker bleek een medisch probleem te hebben met zijn voet. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Een jaar later mocht een minderjarige jongen de auto van zijn vader starten. De auto bleek nog in de versnelling te staan en kwam in de sloot terecht.