ALBLASSERDAM – Een 18-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september 2021 met haar scooter onderuit gegaan op de Plantageweg in Alblasserdam. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Een blaastest wees uit dat zij teveel alcohol had genuttigd. Het ongeval gebeurde rond 02.30 uur.

Twee gealarmeerde kennissen van de vrouw, waaronder een jongen uit Papendrecht, boden haar na het ongeval hulp. Niet veel later kwamen de politie en ambulancedienst ook ter plaatse voor hulp. De 18-jarige is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrouw is opgehaald door één van haar ouders.

Alcohol
Omdat de politie de vrouw niet op de scooter heeft zien rijden, kreeg zij geen boete voor het rijden onder invloed. Wel werd haar verteld dat het in het niet verstandig is om onder invloed van alcohol te rijden.

Zonder licht en zonder helm
Bij vertrek reed de jongen uit Papendrecht, die had geholpen, zonder licht en zonder helm op zijn bromscooter weg. De politie vroeg hem terug te komen en was van plan het op een vriendelijke manier op te lossen, maar de Papendrechter ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in, maar kon de scooterrijder in eerste instantie nergens vinden. Wel waren zijn adresgegevens al bekend en werd aangekondigd dat de boetes thuisgestuurd zouden worden.

Boetes
Later in de nacht heeft de jongeman zich alsnog bij de politie gemeld. Toen bleek dat de scooterrijder ook nog eens geen rijbewijs heeft. De Papendrechter heeft meerdere bekeuringen ontvangen.