ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag is er een bijzonder jubileumfeest in de Leeuwerikstraat in Alblasserdam gehouden. Zo’n veertig mensen kwamen naar het feest van Huib en Naomi van Duin, die hun 12,5-jarig huwelijk vierden. Naomi is ongeneeslijk ziek en had als wens een feest te vieren, maar was zelf niet in staat dit te regelen. Haar vriendin Mirjam Lodder vond dat er toch echt een feest moest komen en ging ermee aan de slag. Ze benaderde onder meer de stichting NoGutsNoGlory. Deze stichting zet zich in  voor mensen met kanker én hun naasten.

Mirjam Lodder wilde dat er voor haar vriendin een groot feest kwam. Er werden ondernemers benaderd en veel ondernemers steunden direct de actie.

Zaterdag werd het feest ter ere van het 12,5-jarig huwelijk van Naomi en Huib gevierd. Het echtpaar heeft twee kinderen: Haiko (11) en Mae (6). Voor de aanwezige kinderen werd zaterdag de speeltuin als speelhoek gebruikt, met onder meer een springkussen, knutseltafel, schminken en suikerspinnen. Mirjam Lodder vertelt: “Dit was heel fijn, want daardoor kon er voldoende afstand worden gehouden en heeft iedereen op zijn of haar manier kunnen genieten. Naom is zelf fotografe en heeft zelf de hand gehad in veel foto’s en heeft een selfiehoekje gemaakt, waar ze van de meeste gasten foto’s heeft gemaakt. Ze maakt hier een compilatiefilmpje van voor alle gasten. In de tuin hebben we door middel van tenten een gezellige festivalsfeer gecreëerd. Ook kwam er een barista-tuktuk en een frietkraam.”

De uitgekomen wens van Naomi is mogelijk gemaakt door de stichting NoGutsNoGlory en door alle mensen die zich belangeloos hebben ingezet.  Naomi heeft zelf de uitnodiging voor dit feest gemaakt en vroeg niet om cadeaus maar om een donatie aan de stichting.

Naomi kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Ze vertelt: “”Huib en ik hebben ontzettend genoten en het was heerlijk om even alle ellende opzij te leggen. De voorpret was al geweldig. Het feest ongekend bijzonder! We zijn dankbaar voor alle lieve mensen die dit jubileum met ons wilden vieren, alle kaartjes en bloemen, hulp en lieve woorden. Dank in het bijzonder aan Ellen van de stichting. Fantastisch mooi hoe zij zich inzet voor mensen die te maken hebben met zo’n slopende ziekte. Simpelweg er even niet mee bezig hoeven zijn, was een waar genot. En aan Mirjam: alleen maar liefde! Tot tranen geroerd zijn we. Woorden kunnen het niet omschrijven. Duizendmaal dank. Dit was een festival feestje om nooit te vergeten!”

Meer informatie over de stichting, het verhaal van Naomi en de mogelijkheid tot donatie is te vinden op deze website Wens voor Naomi – No Guts No Glory (stichtingngng.nl).

De mensen die meehielpen zijn:

De Haan Verhuizingen: levering van 2 partytenten (4 bij 6 meter), 5 statafels, 3 zgn Duitse tafels met 8 banken (inclusief 3 man personeel voor het brengen, opzetten, afbreken en ophalen van de spullen)
Het Springfestijn: korting op het springkussen met gratis gebruik van de suikerspin machine

Kunstgrasdepot Alblasserdam: gratis bruikleen van 2 stukken kunstgras (van 2 bij 4 meter)

-snackbar Den Dam: doneerde een schaal met hapjes (inclusief saus)

De Coop: gratis levering van de boodschappen die we met 20%korting mochten kopen

Company 74 doneerde voor beide kinderen een outfit

De Frietwagen.nl: kwam met korting. Is langer gebleven en doneerde gratis ijs (behalve de frietkar had hij de ijswagen bij zich, als cadeau voor ons)

Torte per tutti: leverde een prachtige taart en cupcakes

het jongerenwerk zorgde voor 4 meiden die belangeloos de hele middag de kinderhoek hebben mogelijk gemaakt

– jeugdland doneerde knutselspullen en gaf krukjes en zitzakken in bruikleen

Annelies verhuurde (met korting) aankleding: houten letters: “Love”, kaartenrek, slinger en vloerkleedjes

Pascal Verweij Horeca: gaf in bruikleen: houten kistjes en paddestoellampjes. Daarnaast doneerde hij 6 flessen cola, 3 flessen witte wijn en 3 flessen rosé

de Vitaminezee (visboer bij het Makado) doneerde 5 emmers met ijs om de drankjes koel te houden

Kapsalon Sico: verzorgde de make up van Naomi en heeft haar een schitterend passend kapsel geboden

Kringloop winkel Opnieuw en Co uit Ridderkerk gaf ong 80% korting op spullen die daar zijn gekocht

webwinkel De blije Luiaard doneerde 50 kaarten voor het kaartenrek

Particulieren hebben in bruikleen gegeven: kanten kleedjes, een handgemaakte dromenvanger, vers “groen” ter decoratie bij de bloemen etc,, kunstbloemen en vazen, verschillende lampjes, knutselspullen, een gastenboek, vazen. Mirjam vertelt: “Ook hebben we een aantal dingen gekregen: 3 schalen met in totaal 60 mini loempia’s ,een (kleine) partytent, stoeltje, 4 vloerkleden, knutselspullen. En ook met praktische dingen als: hulp met opbouwen en afbouwen, stofzuigen en dweilen, vegen van de tuin, het ophalen en terugbrengen van het springkussen, tijdens het feest helpen met opruimen en hygiëne in oog houden (we hebben natuurlijk wel te maken met 1,5 meter regel en scherp zijn op hygiëne: zo was er op elke tafel hand desinfectie en is het toilet elk half uur schoongemaakt) de particulieren die geholpen hebben zijn: Diana, Adrienne, Jan-Eric, Arjan, Corina, Desiree, Henny, Lex, Naomi, Deborah, Marloes, Jesse, Susan, Rudy, Peter, Linda, Mayvis en Myrna.”

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Naomi van Duin en Ellen Gerritsen, directeur van de stichting NoGutsNoGlory.