ALBLASSERDAM – 203 mensen hebben zich maandag 26 en dinsdag 27 juli 2021 in Alblasserdam laten vaccineren tegen het coronavirus covid-19. Maandag stond de mobiele coronavaccinatiebus van de GGD bij de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat en dinsdag stond de ‘prikbus’ op het Scheldeplein in Alblasserdam. Bij de Nicolaas Beetsstraat lieten 122 mensen zich vaccineren met Janssen of Pfizer en op het Scheldeplein waren dit er 81. Ook liet een handvol mensen zich informeren over de vaccinatie, zonder een vaccin te nemen.

Iedereen vanaf 12 jaar kon in de bus een vaccinatie krijgen. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar gold dat er een volwassen persoon bij moest zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mochten alleen komen. Iedereen die een prik wilde, moest een legitimatiebewijs laten zien. Bij de bus waren voorlichters aanwezig van de GGD, om vragen te beantwoorden.