ALBLASSERDAM – De politie heeft een 28-jarige man uit Alblasserdam gearresteerd, op verdenking van het in brand steken van auto’s in Alblasserdam. In maart, mei en juni 2021 gingen drie auto’s in de omgeving van de Reederijstraat in vlammen op. De voertuigen waren van één huishouden en de brandstichtingen leken daarmee op gerichte acties tegen de eigenaar.

De recherche deed wekenlang onderzoek. Verder werd half juni in de omgeving van de Reederijstraat een mobiele camera geplaatst. De burgemeester van Alblasserdam lichtte in een brief aan de omwonenden toe waarom hiertoe was besloten.

Op 9 juli is bij in de flatwoning van de verdachte een uitgebreide huiszoeking gedaan. De 28-jarige verdachte werd die dag elders aangehouden.

Burgemeester Paans heeft donderdag 22 juli 2021 weer een brief gestuurd naar de omwonenden. Daarin deelt hij mee dat de camera weer weggehaald is. “Het toezicht met de camera heeft rust gebracht. Onderzoek heeft tot een aanhouding geleid. Voor dit moment gaan we er vanuit dat er geen acute dreiging meer is en geen noodzaak cameratoezicht te continueren,” meldt de burgemeester aan de buurtbewoners.