ALBLASSERDAM – De politie heeft deze week op de kruising Waalsmondelaan, Zeevaartstraat, Reederijstraat in Alblasserdam een mobiele camera-unit (MCU) geplaatst, naar aanleiding van drie brandstichtingen in nog geen drie maanden tijd bij één huishouden. Drie auto’s gingen in de afgelopen periode in vlammen op. Deze brandstichtingen hebben voor onrust in de wijk gezorgd.

Burgemeester Jaap Paans heeft de buurtbewoners per brief op de hoogte gesteld van de plaatsing van de MCU. De burgemeester gaat ook in op de noodzaak van de maatregelen. Paans schrijft: “Uit het beeld dat de politie met mij heeft gedeeld, blijkt dat meerdere wijkbewoners zich, als gevolg van de branden, zorgen maken over de veiligheid en leefbaarheid van hun woonomgeving. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.”

Paans vervolgt: “Met betrekking tot deze voertuigbranden, voer ik overleg met de teamchef van de politie en de officier van justitie. Daarbij wordt afgestemd welke maatregelen genomen kunnen worden. Het plaatsen van de MCU is één van de maatregelen die ik na analyse van de politie heb genomen. Daarnaast heeft de politie extra personele capaciteit ingezet om onderzoek te doen naar de branden.”

Het plaatsen van de camera heeft een tijdelijk karakter. De komende tijd zal regelmatig worden bekeken of het nodig is dat de camera blijft staan.