ALBLASSERDAM / REGIO – In de regio Drechtsteden Buiten zijn in de afgelopen weken al zeker vijf ouderen de dupe geworden van een nieuwe vorm van oplichting. “Oudere mensen, veelal wonend in bejaardencomplexen, worden via de telefoon gebeld. Zogenaamd door de bank. Met dat ze gebeld worden, wordt er aangegeven dat er iemand aan de deur komt. En die persoon staat er dan ook daadwerkelijk in bepaalde gevallen,” vertelt een medewerker van de politie.

De politieman vervolgt: “Dan wordt de deur opengedaan en komt er een verhaal dat ze in verband met alle fraude van tegenwoordig de bankpas komen ophalen. Die pas wordt dan zogenaamd doorgeknipt.”

Vervolgens gaan de criminelen er met de pas en code vandoor en wordt er geld van de rekening gehaald.

De politieman benadrukt: “De bank komt nooit bij mensen langs om bankpassen door te knippen.”

De oplichtingstruc is inmiddels ook gebruik in Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

35000 euro
Verder worden er nog steeds regelmatig Alblasserdammers opgelicht via telefoongesprekken. Vorige maand werd er weer iemand voor 35.000 euro opgelicht, nadat zogenaamd iemand van de bank belde dat het geld niet veilig op de rekening stond en dat het geld overgeschreven moest worden naar kluisrekeningen.

De politie blijft benadrukken dat bankmedewerkers hier nooit over zullen bellen en dat dit soort gesprekken altijd afkomst zijn van fraudeurs.