ALBLASSERDAM – Op diverse plekken in Alblasserdam is dinsdagavond 9 maart 2021 een ‘vieze lucht’ waargenomen. Ook in de afgelopen dagen werd geklaagd over stankoverlast. De geur wordt omschreven als ‘zwavelachtig’ en ‘ruikend naar rotte eieren’. Dinsdagavond rukte de brandweer van Alblasserdam uit voor een melding over een gasachtige lucht in de Scheepmakersstraat. Er werd echter geen verhoogde concentratie gas waargenomen. Een oorzaak werd niet vastgesteld.

Vorige week ging ook brandweer Ridderkerk op pad voor een soortgelijke stank. Vanuit onder meer Ridderkerk kwamen toen tientallen klachten binnen bij de milieudienst over stank. Hoeveel stankmeldingen er vanuit Alblasserdam zijn gedaan, is nog onbekend.

De veiligheidsregio houdt er rekening mee dat de stank veroorzaakt wordt door het uitrijden van mest door boeren in de regio.

Een langsvarend luchtend schip werd door de meldkamer uitgesloten. Er voeren rond die tijd geen schepen over de Noord die de lucht veroorzaakt kunnen hebben.