ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari 2021 met spoed uitgerukt voor een melding van een gebouwbrand aan het Zuiderstek in Alblasserdam. Er zou brand zijn in het gebouw van de fietsenverhuur. Eenmaal aangekomen bij het Zuiderstek bleek dat inderdaad zo te zijn. Het betrof echter een haardvuur in een houtkachel. De melder, die rook boven het pand had gezien, vertelde dat hij niet had verwacht dat de houtkachel om 06.00 uur nog zou branden, omdat het dan vannacht òf wel heel laat geworden is of dat er in de avond wel héél veel hout op het vuur zou zijn gegooid.

De brandweer heeft de beheerder van het pand gebeld om te vragen of het klopt dat er nog zoveel hout in het vuur lag. Dat bleek inderdaad te kloppen. Verzocht werd om dit voortaan anders aan te pakken.

Omdat het vuur verder geen direct gevaar vormde voor het pand of de omgeving, is de brandweer weer vertrokken. De melder excuseerde zich voor de melding.