ALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders in Alblasserdam heeft dinsdagmorgen 22 december 2o2o, tijdens haar wekelijkse vergadering, de nieuwe portefeuilleverdeling besproken. Tijdelijk wethouder Kees Jongmans, die vorige week werd benoemd als vervanger van wethouder Dorien Zandvliet die ziek is, krijgt de beleidsterreinen Zorg en Welzijn, Jeugd, Onderwijs, Cultuur, Werk & Inkomen (incl.Stichting Leerwerkbedrijf Alblasserdam Smile) en de projecten: De oude Bibliotheek, Woonwagens onder zijn hoede.

Verder is besloten dat de portefeuille Jeugdzorg, waar wethouder Zandvliet voor verantwoordelijk was, onder wordt gebracht bij wethouder Peter Verheij. De gemeente Alblasserdam motiveert in een persbericht: “Vanwege de continuïteit van het dossier SOJ is besloten om de portefeuille Jeugdzorg te beleggen bij wethouder Peter Verheij en de portefeuille Werk en Inkomen te beleggen bij wethouder Kees
Jongmans. Deze verdeling wordt vooralsnog gehandhaafd tot aan de portefeuilleverdeling in het nieuwe college in 2022.”

Kees Jongmans (72 jaar) is gedurende twee periodes (8 jaar) wethouder geweest voor de PvdA in de gemeente Roosendaal. Daarnaast heeft hij brede ervaring in leidinggevende functies bij diverse gemeentes op het gebied van ruimte en economische ontwikkeling. Sinds zijn pensionering in 2014 is Kees Jongmans bestuurlijk actief in meerdere organisaties waaronder thuiszorg- en jeugdzorginstellingen.

Foto: wethouder Jongmans, precies één week geleden, bij zijn aanstelling als tijdelijk wethouder in Alblasserdam.