ALBLASSERDAM – De politie heeft vorderingen gemaakt in het onderzoek naar het schietincident van afgelopen vrijdag 13 november 2020 in de Maasstraat in Alblasserdam. Dinsdag 17 november heeft de politie in de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam een auto in beslag genomen. “Er wordt gekeken of deze auto iets te maken heeft met het incident. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang,” meldt politiewoordvoerster Miriam Slot.

Vrijdagavond is een man op de Maasstraat in Alblasserdam beschoten. Hij werd niet geraakt. Volgens een getuige ging er een conflict aan vooraf. De politie deed direct sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

De politie meldt in haar persbericht: “Zo rond kwart over zes vrijdagavond is door twee mannen geschoten op een man uit Alblasserdam. Zij kregen op straat een conflict, mogelijk over een verkeerssituatie. De Alblasserdammer, een dertiger, was in het gezelschap van zijn vriendin.
Na het schieten gingen de verdachten er in hun auto, een zwarte, vandoor richting het Maasplein.”

De politie doet nader onderzoek en komt graag in contact met getuigen en mensen die beelden hebben, misschien van een deurbelcamera of een dashcam. Heeft u informatie of beelden voor de politie dan kunt u bellen met 0900-8844. Anoniem bellen kan via M. op 0800-7000.