ALBLASSERDAM – Op dinsdag 13 oktober is de Gereformeerde Gemeente van Alblasserdam gestart met een serie wekelijkse uitzendingen voor belangstellenden. “Ook al weten wij dat de drempel om onze kerk binnen te stappen voor veel mensen erg hoog blijkt, toch hebben wij een woord voor iedereen”, zo stellen de initiatiefnemers. Iedere dinsdagavond wordt er rond 20.00 een nieuwe uitzending online gezet op eenwoordvooriedereen.nl.

Het idee is ontstaan aan het begin van de coronacrisis. De kerk meldt: “Voor de crisis was het vanzelfsprekend dat je iemand kon uitnodigen voor een kerkdienst, maar ook voor de gemeente is alles nu anders. Velen ervaren deze tijden als onzeker. Vastigheden wankelen, dat treft iedereen; jong en oud.”

De initiatiefnemers stellen: “De Bijbel laat ons zien dat gebeurtenissen als deze coronapandemie voorzegt zijn. Het bewijst nog eens te meer dat Gods Woord wáár is. In dat Woord liggen zowel een waarschuwing als een boodschap van hoop, troost en verwachting. Wij willen die niet onthouden aan onze dorpsbewoners, ook al wordt er veel gehoord dat men daar echt niet op zit te wachten. Het wonderlijke is nu juist dat God vraagt naar mensen die níet naar Hem vragen. Omdat de stap naar binnen te groot is, maakt de gemeente op deze manier zelf de stap naar buiten.”

In het weekblad De Klaroen was de serie aangekondigd met de titel: “Op bezoek met duidelijke boodschap”. Dit is precies wat de initiatiefnemers beogen. Zij stellen onder andere: “We willen als het ware bij mensen op bezoek komen met een eenvoudige, duidelijke boodschap. Verwacht van ons dus geen oogstrelende uitzendingen met vlotte sprekers, flitsende beelden en geweldige muziek. Het gaat ons om iets dat echt is en waar je wat aan hebt.”

In de uitzendingen worden uiteenlopende vragen en onderwerpen behandeld. De serie bestaat uit 4 thema’s met elk 3 uitzendingen. Het eerste thema luidt: ‘Drie persoonlijke vragen’. Na de reeds gepubliceerde podcasts: ‘Wat is het doel van uw leven’ en ‘Wie is God’, volgt op dinsdagavond 27 oktober rond 20.00 de volgende podcast. Deze laatste podcast van het eerste thema gaat in op de dubbele vraag:  ‘Wat verwacht u van God en wat mag God van u verwachten’.

In de komende weken kunt u ook podcasts verwachten rondom de thema’s: ‘Drie belangrijke vragen die u & jou kunnen bezighouden’, ‘Drie raadsels in ons leven’ en tenslotte nog 3 podcasts rond het thema: ‘Drie waarheden over God’.

De initiatiefnemers willen met deze uitzendingen niet alleen een boodschap naar buiten brengen, maar ook de gelegenheid geven om hier op in te gaan of vragen over te stellen. U kunt contact opnemen met een van de beide initiatiefnemers: dhr. Tim de Jong (email: [email protected]; tel. 06-13959722) of ds. C. Sonnevelt (email: [email protected]; tel. 078-2001244).

Wilt u graag eens binnenlopen, iedere tweede dinsdag van de maand is er een vrouwen koffieochtend in het kerkgebouw aan de Plantageweg nummer 172. De inloop is van 10:00 tot 12:00. “We drinken met elkaar koffie of thee, er is tijd en ruimte voor een ontmoeting en gesprek en we hopen ook met elkaar een gedeelte uit de Bijbel te lezen en te overdenken. Op deze bijeenkomst worden alle geldende ‘coronamaatregelen’ van de overheid uiteraard nageleefd.” De volgende data (onder voorbehoud van nieuwe maatregelen) zijn : 10 november en 8 december.

Met ingang van het nieuwe jaar gaat een Bijbelcursus voor beginners van start. Meer informatie daarover kunt u later dit jaar tegemoetzien.

Deel dit bericht via...