ALBLASSERDAM – De nieuwe fonteinen op het Raadhuisplein in Alblasserdam vallen in de smaak bij de kinderen in het dorp. Vrijdagochtend werden de fonteinen geactiveerd door de wethouders Kraijo en Verheij en vrijdagmiddag kwamen er al diverse kinderen op het plein spelen. De kinderen renden of fietsten door het opspuitende water. De fonteinen spuiten soms hard, dan weer zacht en soms ook niet. Dat maakt dat het extra spannend is om er overheen te gaan.

De fonteininstallatie is voorzien van allerlei veiligheidsmaatregelen. Zo wordt het water gefilterd, zodat legionella geen kans krijgt. Verder wordt er bij het aanvullen van het water gebruik gemaakt van leidingwater.

Meer informatie over de ingebruikname van het Raadhuisplein en de fonteinen is te vinden in het eerdere bericht hierover op Alblasserdamsnieuws.nl.