ALBLASSERDAM – Met het in gebruik nemen van de nieuwe fonteinen is vrijdag 9 oktober 2020 het compleet vernieuwde Raadhuisplein en de naastgelegen Havenstraat opgeleverd. Wethouder Arjan Kraijo drukte, in het bijzijn van zijn college-wethouder Peter Verheij, op de rode knop, waarmee de fonteinen water begonnen te spuiten. In de komende maand worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet.

De verlichting wordt binnenkort nog wat beter afgesteld, de bomen en beplanting wordt in november in de roestkleurige bakken op het plein geplaatst en er wordt nog een trap gemaakt bij Landvast, zodat mensen daar makkelijker bij hun geparkeerde auto kunnen komen. Ook de Havenstraat achter het gemeentehuis is, op wat beplanting na, klaar.

Wethouder Kraijo vertelde: “We hebben dit mooi kunnen combineren met de restauratie van het gemeentehuis. Ik denk dat het daarom nu een heel mooi geheel is geworden. Het huis en het plein horen bij elkaar. Ik zou alle inwoners willen uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen. Het is nu misschien niet het jaargetijde om hier met kinderen doorheen te gaan lopen, maar ik hoop wel dat, op het moment het weer het toelaat, we met veel van onze inwoners en kleine inwoners heel veel plezier kunnen hebben aan deze fonteinen.”

De totale kosten voor de renovatie van het gemeentehuis komen op zo’n 9 miljoen euro. Voor de herinrichting van het Raadhuisplein en de Havenstraat was circa 2 miljoen euro beschikbaar gesteld. Alle werkzaamheden zijn binnen de beschikbaar gestelde budgetten gebleven.