NIEUW-LEKKERLAND –De geplande werkzaamheden aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland op maandag 31 augustus 2020 worden uitgesteld tot nader te bepalen datum. Daarmee is ook de aangekondigde afsluiting van het fietspad van de Middelweg van de baan. Dat meldt de gemeente Molenlanden woensdag 26 augustus 2020. Netbeheerder Stedin zou op maandag 31 augustus een ‘gestuurde boring’ uitvoeren waardoor het fietspad van 07.00 tot 17.00 uur afgesloten zou zijn voor het doorgaande verkeer.

De afsluiting kon rekenen op veel kritiek, omdat het fietspad per dag wordt gebruikt door honderden scholieren. De scholieren starten juist die maandag weer met hun nieuwe schooljaar.

Als reden van uitstel wordt genoemd ‘een stagnatie in de voorbereiding’. “Zodra netbeheerder Stedin een nieuwe datum heeft, zal de gemeente dit communiceren via deze nieuwspagina, website en sociale media,” aldus Molenlanden.