ALBLASSERDAM – Een ree van ongeveer één jaar oud is woensdagmiddag 10 juni 2020 dodelijk gewond geraakt bij een aanrijding op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De jonge, wilde reebok sprong vanuit de struiken naast de Noordenstraat en sprong in volle vaart tegen een langsrijdende bedrijfsbus. Het hert raakte gewond aan zijn poten en kop en had een aantal breuken.

De politie en de dierenambulance werden gebeld. Intussen probeerden omstanders het dier te kalmeren door zijn kopje af te dekken en de ree te aaien. Daarmee werd ook voorkomen dat het dier ongecontroleerd gewond op de vlucht zou slaan.

Na ongeveer een half uur wachten, overleed de ree. Dit tot groot verdriet van de kinderen die er omheen stonden en het verkeer regelden. Niet veel later kwamen twee jagers langs, die vertelden dat zij in opdracht van de politie de ree op kwamen halen. Anderhalf uur na de aanrijding kwam ook de dierenambulance nog ter plaatse. De medewerkers konden echter onverrichterzake terug.

Hoe de ree op de dijk terecht kon komen, is niet duidelijk. Mogelijk dat hij op een eerder moment vanuit het natuurgebied bij Ridderkerk de rivier de Noord is overgezwommen.