ALBLASSERDAM – Zes kinderen uit Alblasserdam hebben woensdagmiddag 13 mei 2020, uit handen van burgemeester Jaap Paans, een cadeaubon van speelgoedwinkel Intertoys Alblasserdam ontvangen. De kinderen hadden op 5 mei, tijdens de viering van de nationale Bevrijdingsdag, meegedaan aan de stoepkrijtwedstrijd die in het Damdorp werd georganiseerd rondom het thema ’75 jaar vrijheid’. In het totaal deden 250 kinderen in ruim zeventig teams mee. Uit alle inzendingen werden drie winnende teams gekozen. De organisatie van de wedstrijd was in handen van Jeugdland.

 

Céline Kerst (11) tekende op de stoep langs de Van Hogendorpweg een vredesduif met een Nederlandse vlag in de bek. Daarnaast tekende zij een vogelkooi, waarbij de kooi de Duitse onderdrukking symboliseerde.

Emma (8) en Björn (5) de Boer uit de Lavendel maakten een groot schilderij met daarin de tekst ‘Vrijheid 75’. Broer en zus ‘namen plaats’ in hun eigen tekening, waarmee het kunstwerk nog meer vrolijkheid en vrijheid uitstraalde.

Joëlle (12), Elise en Julia (9) Blok uit de Willem Dreeshof maakten een grote tekening met daarin onder meer de wereldbol, de Nederlandse vlag in een hartvorm en ballonnen waar zij zelf aan leken te hangen.

Burgemeester Paans complimenteerde de deelnemers met hun enthousiasme, creativiteit en originaliteit. Het secretariaat van Jeugdland heeft samen met de bestuursleden een voorselectie mogen maken van tien tekeningen. De burgemeester heeft, samen met wethouder Dorien Zandvliet, drie winnaars gekozen.

Alle andere inzendingen van de krijtwedstrijd zijn hier te bekijken.