ALBLASSERDAM – Koningsdag 2020 werd in Alblasserdam, net als in de rest van Nederland, anders dan anders gevierd. Vanwege het coronavirus gingen veel geplande activiteiten niet door, maar op straatniveau werd er juist, veel meer dan andere jaren, van alles georganiseerd voor kinderen, volwassenen en ouderen. Er waren diverse muzikale optredens bij de ouderencomplexen en mensen zongen met elkaar het Wilhelmus; al dan niet begeleid met muziekinstrumenten zoals een orgel, een trompet en een tuba.

Verder waren er op veel plekken spelletjes te spelen en werd er op sommige plekken een rommelmarkt voor de deur georganiseerd.

Langs de West-Kinderdijk deed een gezin aan ringsteken op de fiets en ook de Rembrandtlaan werd een wedstrijd ringsteken op de fiets gehouden.

Gisteren was er al een uitgebreide sfeerimpressie van de dag te zien bij dit verhaal, maar er zijn ook nog tal van foto’s en filmpjes die zijn ingezonden.

In onderstaand overzicht zijn deze filmpjes en foto’s opgenomen. De filmpjes zijn samengevoegd tot drie delen. Er is een deel met zingende Alblasserdammers te zien, in het andere deel staan beelden vanuit de Fop Smitstraat, van het optreden bij De Wielen, een dansles in de Troelstrastraat en varen op het water achter de West-Kinderdijk in Alblasserdam en er is een deel met spelende kinderen in Alblasserdam.

Iedereen dank voor het inzenden!