ALBLASSERDAM – Ondanks de coronacrisis hebben vele honderden Alblasserdammers zich maandag 27 april 2020, tijdens Koningsdag, op hun eigen manier vermaakt in het dorp. Alle activiteiten die normaal gehouden zouden worden in Alblasserdam waren afgelast. In veel straten werden echter op kleine schaal activiteiten georganiseerd. Achter de West-Kinderdijk werden koningsspelen op het water gehouden, bij de diverse ouderencomplexen waren muzikale optredens, langs de Rijnstraat had attractieparkliefhebber Arjan Vrijland een modelbouw kermis gemaakt en in de Fop Smitstraat werden allerlei spelletjes gehouden.

In de Cornelis Smitstraat en de Johan de Wittstraat werden spelletjes gespeeld en in de Troelstrastraat liet Karin Engelbracht van Dansschool One2Move kinderen en volwassenen bewegen op muziek.

Verder hadden kinderen in de Lingestraat een mooie stoepkrijttekening gemaakt en werd er bij de Hooftmanlaan een ‘vlonderbingo’ gehouden.

Hieronder staan bijna zeventig foto’s van de bovengenoemde activiteiten. Deze foto’s zijn gemaakt door Peter Stam.

Later vandaag (of morgen) volgt er nog een tweede deel met alle ingezonden foto’s en filmpjes. Deze beelden zullen in een nieuw bericht worden geplaatst.