ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft samen met vastgoedorganisatie SVE Group een overeenkomst getekend, waarin staat dat de SVE Group de verdere ontwikkeling van het Merconterrein aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam gaan doen. Dat meldt wethouder Arjan Kraijo deze week aan de gemeenteraad. “U weet dat een deel van het terrein verkocht is aan de SVE Group. We hebben ondertussen een overeenkomst getekend met de SVE groep, waarin staat dat zij de verdere ontwikkeling voor hun rekening nemen. Uiteraard binnen het vastgesteld stedenbouwkundig plan.”

Op een later moment komt wethouder Kraijo met meer informatie in een raadsinformatiebrief.

Het stopt niet
Ontwikkelaar Whoonapart gaf eerder, tijdens een bewonersavond al aan dat het te kampen heeft met liquiditeitsproblemen. Daarom was het Merconterrein verkocht aan de SVE Group. Jaco Poldervaart van Whoonapart laat desgevraagd weten dat het project, waar hij al heel veel uren, niet stopt. “Het project krijgt zeker een vervolg. Er komt nog een traject achteraan. Wij zijn nog bezig om de grond terug in ons eigendom te krijgen, maar dat moet in stappen. Het stopt voor ons dus nog niet.”

Geen reactie
De SVE Group, die door het hele land vastgoed koopt en verkoopt, waaronder het Nedstaalterrein in Alblasserdam, laat weten niet bij elke ‘kleine verandering’ commentaar te gaan geven via de media, omdat het bedrijf dan niet meer aan haar eigen handelsactiviteiten toekomt. Bij grote veranderingen zal het bedrijf zelf de publiciteit zoeken.

Hak
Omwonenden melden dat het huidige Merconterrein, dat gebruikt werd als tijdelijk opslag voor puin van de sloop bij Nedstaal, momenteel in gebruik is door Hak BV uit Alblasserdam. Er is een huurcontract voor drie jaar getekend. Aannemer Piet Hak laat weten dat hij met zijn bedrijf inderdaad een tijdelijk depot heeft op het Merconterrein. Hak zat eerst met dit depot op het Nedstaalterrein. Daar was geen plaats meer. De SVE Group verkoopt van dat Nedstaalterrein in Alblasserdam stukken grond aan diverse bedrijven en ondernemers uit de regio. Denk daarbij aan Peute Recycling, OTT, Zijderveld en  Nugteren Transport.

Vertraging
Het is uiteindelijk de bedoeling dat op het Merconterrein zo’n 260 woningen gebouwd gaan worden. Eerder werd al bekend dat het project maanden vertraging heeft opgelopen.