KINDERDIJK – Vrijwilligers van speeltuin ’t Balkengat in Kinderdijk hebben op zaterdag 11 april 2020 aan iedere voordeur in Kinderdijk een bosje tulpen gehangen. “Wij willen de mensen laten weten: we denken aan u! Wij wensen de mensen een fijn Paasweekend en hangen aan elke deur in het dorp Kinderdijk een bosje tulpen,” vertelt Jaap de Ron namens de speeltuincommissie.

In en rondom de Kinderdijkse speeltuin worden het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd. Vanwege de coronacrisis, gaan de activiteiten voorlopig niet door. Normaal wordt het seizoen bijvoorbeeld geopend met de lampionnenoptocht. Die tocht gaat niet door. Ook het tentenkamp in juni is afgelast. In de speeltuin staan waarschuwingen om verspreiding van corona tegen te gaan.

Het motto van de speeltuin is: “Goed voor elkaar!” De Ron vertelt: “Dat wilden we zaterdag laten zien met een bos tulpen aan iedere voordeur. Wij wensen alle mensen die het lastig hebben in deze tijd veel sterkte. Ondanks alles hopen we op een fijn Paasweekend.”