ALBLASSERDAM – De grootste speeltuin van Alblasserdam, gevestigd aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam, wordt zaterdag 18 april 2020 om 13.00 uur feestelijk geopend. Het nieuwe speelseizoen gaat vanaf dan weer van start. De toegang tot de speeltuin is op die dag gratis. Kinderen kunnen die dag spelen in de speeltuin, springen op een springkussen en zich laten schminken. Tegen betaling zijn er poffertjes verkrijgbaar. Voor de ouders is er het eerste uur gratis koffie en thee.

Zeer dringen op zoek naar vrijwilligers
De grote speeltuin van Speeltuin Vereniging Kinderdijk (SVK) draait volledig op vrijwilligers. 700 gezinnen zijn lid en op dit moment zijn er ongeveer twintig vrijwilligers actief. Dat aantal moet minstens verdubbelen, vindt het speeltuinbestuur. “We zijn echt zeer dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en naar twee extra bestuursleden. Vrijwilligers zijn onmisbaar, want zonder vrijwilligers kan de speeltuin niet open,” vertelt oppascoördinator Natalie de Witte.

Taken
De taken van de vrijwilliger zijn onder meer het openen van het hek, de wc en de speeltoestellenschuur. “We hebben ook nog een verkooptafel die open kan. Er wordt onder meer koffie, thee en snoep verkocht,” aldus Chantal Uysal van het secretariaat.

Aanmelden
Op 16 maart 2020 is er om 20.00 uur een toezichthoudersvergadering in de speeltuin. Op die avond zijn ook eventueel toekomstige vrijwilligers welkom, om zich te laten informeren. Aanmelden kan via s.v.kinderdijk@gmail.com. Alle hulp, ook al is het een paar uur per jaar, is van harte welkom.

Kosten
De openingstijden zijn te vinden op www.speeltuinkinderdijk.nl. Lid worden kost per gezin vijftien euro voor een heel jaar. Mensen die geen lid zijn, maar wel gebruik willen maken van de speeltuin, betalen één euro per persoon per bezoek (ook de volwassenen). Bezoek aan de speeltuin tijdens de opening op 18 april, is gratis.

Natalie de Witte (links) en Chantal Uysal in de speeltuin aan de Fop Smitstraat.