Let op: de tasjes worden momenteel nog uitgedeeld. Het kan zijn dat de bezorgers bij u nog langs moeten komen. De flats worden in verband met mogelijke geluidsoverlast vanaf 07.00 uur voorzien van een ontbijt.

ALBLASSERDAM – Supermarkt Plus heeft zaterdag 23 november 2019 alle 8200 huishoudens in Alblasserdam voorzien van een gratis ontbijt. Aan alle voordeuren in het dorp werd in de nacht en in de ochtend een goed gevulde tas met eten en drinken opgehangen. Drie maanden aan intensieve voorbereiding gingen er aan de megaklus vooraf, maar zaterdag was het dan zover.

In de nacht
In het holst van de nacht trokken de supermarkteigenaren Monique en Michael van Holten samen met een groot deel van hun team, leden van korfbalvereniging CKC Kinderdijk, medewerkers van Ingenieursbureau Novetec BV én familie en vrienden eropuit om aan alle deuren van het dorp een tasje met verse ontbijtproducten te hangen. Op het industrieterrein kregen de honderd bezorgers rond 04.00 uur de instructies en de tasjes mee. De ruim vijftig leden van CKC Kinderdijk krijgen voor het bezorgen een mooie vergoeding, die ten goede komt aan de clubkas.

Bedankje
Monique en Michael van Holten, moeder en zoon, runnen inmiddels ongeveer een half jaar de nieuwe Plus Supermarkt aan de Sportlaan in Alblasserdam. Monique vertelt: “Het was een hele operatie die we al weken in het geheim aan het voorbereiden waren. Er zijn meer dan 8.000 tasjes ingepakt; op het laatste moment zijn de verse broodjes nog toegevoegd. Natuurlijk deden we dit niet alleen om te vieren dat we alweer een half jaar open zijn. Het was ook een bedankje aan heel Alblasserdam voor het ontvangst dat ze ons gegeven hebben tijdens én na onze opening. Daarom vonden we het tijd worden om te trakteren op een heerlijk, vers, ontbijtje.”

1 minuut gratis winkelen
De supermarkt heeft aan de ontbijtactie ook nog een winactie gekoppeld. Iedereen die op de facebookpagina van Plus Van Holten Alblasserdam een foto plaats van hoe er wordt genoten van het ontbijt, maakt kans op één minuut gratis winkelen.

Tasjes
De tasjes die zaterdagmiddag nog ophangen, worden rond 15.00 uur weer opgehaald. De tasjes zijn bewust niet van plastic maar van duurzaam nylon. Ze zijn gevuld met een zak witte bollen, krentenbollen, een fles sinaasappelsap, jam, boter, kaas, thee, een pot appelstroop en kortingsbonnen.