ALBLASSERDAM – Een 16-jarige meisje uit Zwijndrecht en haar vriend uit Alblasserdam zijn vrijdagavond 1 november 2019 geschept door een automobilist. De tieners reden op een snorscooter over het fietspad langs de Dam in Alblasserdam. Ter hoogte van Hotel Van Krimpen sloeg een automobilist af. De man zag het duo over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. Politie en ambulance kwamen, met enige vertraging door de (bijna dagelijkse) files in het dorp, met spoed ter plaatse voor hulp.

De jongen uit Alblasserdam had met name last van zijn been. Een rit naar het ziekenhuis bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. De Damdorper, die achterop zat, is door familie opgehaald en thuisgebracht.

De verzekeringen gaan de schades verder afhandelen. De scooter was ongeveer anderhalve maand oud.

Eergisteren werden in Alblasserdam ook al een jongen en een meisje op de scooter geschept door een auto. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising Kelvinring / Edisonweg.