ALBLASSERDAM – Een 17-jarig meisje uit Alblasserdam is woensdagavond 30 oktober 2019 gewond geraakt op de inmiddels beruchte kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam. Haar 18-jarige vriend uit Uden raakte lichtgewond. De jongen en het meisje reden op een scooter over het (brom)fietspad. Bij de kruising werd het tweetal over het hoofd gezien door een automobiliste. De tieners kwamen ten val. Het meisje liep onder meer verwondingen aan haar hoofd op. De jongen, die de scooter bestuurder, raakte slechts lichtgewond. Het tweetal is, samen met één van de ouders, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de kruising Kelvinring / Edisonweg zijn in de afgelopen jaren al tientallen ongevallen gebeurd. De Alblasserdamse gemeenteraad heeft bijna een jaar geleden, op 13 november 2018, het college van burgemeester en wethouders opgedragen om per direct de verkeersveiligheid op de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam te verbeteren. De VVD had daar een motie voor ingediend, die door alle politieke partijen werd gesteund. Verantwoordelijk wethouder Arjan Kraijo zegde toen toe ermee aan de slag te gaan.

Middengeleiders
De kruising Kelvinring / Edisonweg is berucht in het Damdorp vanwege de vele ongevallen die daar in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Vooral fietsers en bromfietsers moesten het daarbij ontgelden. In februari 2015 werd geprobeerd om het kruispunt veiliger te maken door middengeleiders in het fietspad aan te brengen. Echter, ook in de afgelopen vier jaar vonden er nog steeds aanrijdingen plaats. Ook raakte een fietser gewond, doordat zij tegen de middengeleider botste.