ALBLASSERDAM – Vrijdagavond 25 oktober 2019 is brandweer Papendrecht opnieuw opgeroepen om in Alblasserdam een patiënt via de eerste etage uit een woning te halen. Donderdag kwam de hoogwerker van het buurdorp ook al naar het Damdorp voor een afhijsing. Vrijdagavond leek het niet goed te gaan met een zwangere vrouw. Behalve de ambulancedienst, werden de brandweer en het Mobiel Medisch Team van de Amsterdamse traumahelikopter opgeroepen om met spoed naar de Salamander in Alblasserdam te gaan.

Nog voor de aankomst van de hulpdiensten wist de vrouw zelf de trap af te lopen. De hoogwerker hoefde daardoor niet opgesteld te worden. Ook de hulp van het Mobiel Medisch Team bleek niet nodig te zijn. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Net als bij de inzet van een dag eerder in de Klaproosstraat, was het voor de bestuurder van de hoogwerker een uitdaging om zonder schade door de krappe straten, langs fout geparkeerde auto’s en langs gemeentelijke paaltjes in het straatwerk te rijden.