ALBLASSERDAM – Wethouder Dorien Zandvliet heeft maandag 14 oktober 2019, samen met twee bewoners, de nieuwe woonwagenstandplaats aan de Vlietbaan in Alblasserdam geopend. Dit deed zij met het onthullen van een straatnaambordje. Vervolgens was er voor alle aanwezigen patat, snacks en drinken beschikbaar.

De nieuwe locatie nabij de velden van VV Alblasserdam en manege De Beyaert biedt plaats aan de in totaal elf woonwagens die eerder op de standplaats aan de Staalindustrieweg stonden. In mei van dit jaar werden de wagensnaar de nieuwe locatie verplaatst. In 2017 verhuisden al bewoners van de Staalindustrieweg naar de vijf nieuwe woonwagenwoningen aan de Poldersemolenweg. Nu ook de laatste woonwagens zijn verplaatst, is bijna een eind gekomen aan een langlopend traject om de 16 gezinnen op de woonwagenlocatie aan de Staalindustrieweg te herhuisvesten. De grond aan de Staalindustrieweg wordt geschikt gemaakt voor huisvesting van bedrijven.

Op de nieuwe locatie aan de Vlietbaan wordt in de komende weken de laatste puntjes op de i gezet. Zo wordt er nog verlichting aangebracht, groen geplant en een sloot weer open gegraven.