ALBLASSERDAM – De Voedselbank en de Kledingbank houden op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 16.00 uur open huis. Wie belangstelling heeft, kan een kijkje nemen bij hun locatie en ook hier kennismaken met andere organisaties. De Voedselbank zit aan de Nicolaas Beetsstraat 5, de Kledingbank aan de Randweg 118 (in de voormalige fysiotherapiepraktijk). Elke bezoeker mag bij de Kledingbank een kledingstuk extra uitzoeken.

Verder is er in het kader van de Wereldarmoededag een inloopbijeenkomst in de oude Beukelmanschool aan de Lelsstraat in Alblasserdam. De inloop is op donderdag 17 oktober van 13.00 tot 14.30 uur in de ruimte van Helpende Handen. Bezoekers kunnen een praatje maken met vertegenwoordigers van Quiet, de Voedselbank, de Kledingbank, Stichting Welzijn Alblasserdam, Little free pantry, Vivenz, Helpende Handen, SchuldHulpMaatje, Repaircafé, Financieel Café, het diaconaal platform en de gemeente. Voor alle bezoekers is er koffie, thee en iets lekkers. De eerste 25 bezoekers ontvangen een boodschappenpakket van supermarkt Plus.

Wie een initiatief heeft of kent dat past bij Wereldarmoededag kan contact opnemen met Mariëlle Verhoeve, armoedebestrijder bij de gemeente via mat.verhoeve@alblasserdam.nl of 06 -405 38 723.