ALBLASSERDAM – Nabij de kruising Nicolaas Beetsstraat / Rembrandtlaan in Alblasserdam wordt momenteel een nieuwe hondenkooi geplaatst. De oude kooi die een stukje verderop stond, werd vorig jaar, onder protest van een aantal buurtbewoners, verplaatst naar de Kabelbaan in Alblasserdam. De verplaatsing vond plaats, nadat in de buurt over geluidsoverlast was geklaagd. Voor de locatie aan de Kabelbaan werd gekozen in overleg met bezitters van geleidehonden.

Tegen de verplaatsing van de omheinde uitlaatplek kwam vanuit de buurt protest. Buurtbewoonster Floor Ekkelboom haalde ruim honderd handtekeningen op bij mensen die de hondenkooi graag wilden behouden op de plek tussen de Nicolaas Beetsstraat en de Pieter de Hoochplaats. Wethouder Peter Verheij nam de handtekeningen in ontvangst, maar vertelde erbij dat de omheining sowieso zou worden weggehaald. Wel kon er wat hem betreft, samen met de buurt, worden gekeken naar alternatieve locaties voor een omheinde uitlaatplaats.

De komende week wordt de nieuwe kooi, die op nog geen honderd meter afstand van de oude kooi staat, gebruiksklaar gemaakt. Er wordt nog een aantal hekken geplaatst.