ALBLASSERDAM – Tijdens de herdenking van piloot Jean-Noël Vandaele, die 75 jaar geleden neerstortte bij het Kortland in Alblasserdam, zullen kinderen een lied zingen. Tien kinderen kunnen zich bij KunstKanjers aanmelden om hieraan deel te nemen. Voor de officiële herdenking, die op zaterdag 28 september plaatsvindt, wordt er geoefend met zingen.

Daarom zijn er KunstKanjer-workshops zingen. Hierin ontdekken kinderen, die acht jaar of ouder zijn, de basis van het zingen en wordt het lied geoefend. Deze workshops zijn op donderdagmiddag 5, 12, 19 en 26 september van 15:30 – 17:00 uur in Landvast.

Inschrijven voor de workshop, die 2,50 euro per workshop per kind kost, kan door een mail te sturen naar [email protected]

KunstKanjers is een kunst- en cultuurproject voor kinderen en jongeren vanuit de Gemeente Alblasserdam in samenwerking met het Servicebureau Onderwijs & Cultuur en is onderdeel van ABC Alblasserdam.

Meer informatie over de eerste herdenking van de omgekomen piloot, is hier te lezen.