ALBLASSERDAM – In het Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam is in de afgelopen periode gewerkt aan een insectenhotel. Het bouwwerk, dat voorzien is van een pannendak, is gevuld met allerlei natuurlijke materialen zoals riet, bamboe, boomstammetjes met gaten, boomschors en stro. Het insectenhotel is bedoeld als nest –en overwinterplek voor nuttige dieren zoals bijen, lieveheersbeestjes en vlinders. De plaatsing van het insectenhotel is gedaan door de Stichting De Groene Long in Alblasserdam.

750 euro prijs
Deze stichting had tijdens het vrijwilligersevenement in Alblasserdam een projectprijs ter waarde van 750 euro gewonnen voor het ontwikkelen van een dergelijk bouwwerk voor insecten. “Het was nog een hele klus, maar dan heb je ook wat,” vertelt Groen Long-voorzitter Nel de Vries.

Vlinders
Behalve aan de insecten, is er ook gedacht aan vlinders. De Vries vertelt: “Daarvoor hebben we twee vlinderkasten aan het insectenhotel gehangen. Er is in de tijd dat dit insectenhotel opgebouwd werd direct al gebruik gemaakt door allerlei insecten, zoals bijvoorbeeld het metselbijtje.”

Steentjes
Tijdens het plaatsen van het hotel, stuitte men op (ijssel)steentjes in de grond. Deze stenen hebben direct een plek gekregen in het insectenhotel.

Tweede hotel in Lammetjeswiel
Nel de Vries besluit: “We zijn als bestuur van De Groene Long reuzetrots op het behaalde resultaat. En we bedanken dan ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. De komende tijd gaan we aan een tweede insectenhotel werken. De planning is om deze in het Lammetjeswiel te gaan zetten.”